wsv Amicitia
Wandelen is gezond Clubdag 2017. Een dagje Amsterdam.
Al geruime tijd organiseert WSV Amicitia jaarlijks een clubdag. Deze dag vindt steeds plaats op de zaterdag van de Millse kermis dus in de maand september. Alle leden kunnen hier aan deelnemen.

De dag begint met een ontspannen, sportieve of creatieve activiteit. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere gebowld, geschilderd en meegedaan aan een leuke puzzelfietstocht Vooraf is er koffie of thee met iets lekkers  en erna wordt er heerlijk gegeten, een koud en warm buffet, wokken bij de Chinees of een gezellige barbecue, uiteraard met een of meerdere drankjes erbij. Hierna is er overigens voor de liefhebbers ook nog voldoende tijd om de avond op de kermis met een lekker glaasje erbij af te sluiten. 

Vorig jaar hebben we een heel mooie heuse golfclinic gehad in de glooiende bosrijke omgeving van Molenhoek in het noordelijkste puntje van Limburg en dit jaar zijn we zelfs in Amsterdam geweest. Vanaf Cuijk gingen we met ruim 30 leden liefst met de trein naar de hoofdstad waar we werden opgewacht door onze gids, woonachtig in Amsterdam maar vooral tevens lid van onze vereniging. 

Eerst was er tijd voor inderdaad koffie of thee met gebak in het prachtige oude cafe-restaurant van het Centraal Station. Hierna gingen we te voet naar het centrum waar we aan boord gingen van een rondvaartboot voor een mooie tocht door de grachten, over de Amstel en het IJ. Hierbij passeerden we vele schitterende gebouwen in de binnenstad, de zo beroemde grachtengordel staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Na de boottocht werden de groepen ingedeeld voor een leuke wandelpuzzeltocht door het centrum van Amsterdam. Er moesten hierbij diverse vragen worden beantwoord en degenen die dat het beste deden mogen de clubdag van 2018 organiseren. Ondertussen was het al laat in de middag en na een “snelle hap” gingen we met de trein weer tevreden naar huis. De organisatoren worden bedankt voor deze meer dan geslaagde clubdag en wij wensen de nieuwe commissie veel succes.

Behalve een clubdag organiseren we natuurlijk diverse wandelingen en ook is er ieder jaar een clubweekend met deelname aan een vaak buitenlands wandelevenement en dat is zeer de moeite waard. Bovendien ligt er voor ieder nieuw lid een prachtig poloshirt klaar met ons clubembleem. 

Genoeg redenen dus om lid te worden van onze mooie vereniging. Kijk voor de kosten van het lidmaatschap op de betreffende pagina op deze website. Voor nadere informatie en meer kunt u terecht bij ons secretariaat, per mail secretaris@wsvamicitia.nl of per telefoon: (0485) 453751.


Clubreis

Naast een clubdag organiseert WSV Amicitia ieder jaar voor alle belangstellende leden een clubreis naar een binnenlands- maar veel vaker een buitenlands wandelevenement. Behalve voor het sportieve element is er hierbij ook aandacht voor het culturele en culinaire aspect.

In 2013 zijn we hiermee begonnen, toen werd er deelgenomen aan de internationale wandeling in Diekirch met bezoek aan het bekende kasteel van Vianden, dus allemaal in Luxemburg. Het jaar erop gingen we naar Fulda in Duitsland eveneens met een paar toeristische uitstapjes erbij. De volgende clubreis bracht ons in de prachtige UNESCO Werelderfgoedstad Brugge. Die werd uitgebreid bekeken ook vanaf het water met een rondvaart door de grachten. Tevens werd er deelgenomen aan de Tweedaagse van Vlaanderen in en om Blankenberge. In 2016 bleven we voor de verandering in eigen land. Na een bezoek aan de gezellige kaasstad Alkmaar gingen we met de veerboot naar het mooie Waddeneiland Texel. Tijdens een tocht op de Waddenzee met een heuse vissersboot werden er natuurlijk ook zeehonden gespot.

In 2017 hebben we vanwege de 5 e clubreis, het eerste lustrum een specialere reis gemaakt. In plaats van met kleine busjes werd per trein de tot dusver verste bestemming aangedaan, de Zwitserse hoofdstad Bern met dezelfde status als het eerder bezochte Brugge. Ook hier werd deelgenomen aan de plaatselijke wandelingen, de Schweizerische Zweitage Mars. Deze mars staat evenals de andere bezochte meerdaagse buitenlandse wandeltochten op de kalender van de International Marching League, kortweg IML, zie hiervoor http://www.imlwalking.org  Namens Nederland is hierbij (uiteraard) de Vierdaagse van Nijmegen vertegenwoordigd.

We verblijven telkens in standaard, maar keurige hotels op basis van logies en ontbijt. Steeds wisselen we de reizen af, het ene jaar een wat verdere bestemming en het jaar daarop ligt het reisdoel dichterbij. Dit jaar gaan we daarom opnieuw naar België en wel in het Hemelvaartsweekend van woensdag 9 mei tot zondag 13 mei. We nemen deel aan de Driedaagse 100 kilometer van Ieper, zeer bijzonder vanwege 100 jaar herdenking van het einde van de zogenoemde Grote Oorlog in 2018. Er kunnen overigens gelukkig ook kortere afstanden worden gelopen.

We hebben deze keer een langere en kortere reisvariant. De vijfdaagse reis vertrekt dus al op woensdag voor een rondleiding in een bijzondere abdij en brouwerij en in de namiddag wordt er een museum bezocht. De volgende dagen komt het sportieve wandelelement aan bod. Op vrijdag sluiten de deelnemers aan de korte clubreis aan. Zij kunnen op zaterdag nog een dag meelopen en in de avond hebben we dan ons gezamenlijke diner dat ook ieder jaar een vast en heel gezellig onderdeel van het programma is. Het eten in Ieper wordt voor deze ene keer onderbroken voor een bezoek aan de Last Post , het indrukwekkende eerbetoon aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog dat tot op de dag van vandaag nog iedere avond om acht uur plaats vindt. Op zondag hebben we ‘s-morgens nog een mooie rondleiding in deze een eeuw geleden zo hevig getroffen stad. In de namiddag bezoeken we de Driejaarlijkse Kattenstoet. We hebben tribunekaarten gereserveerd, zodat we dit naar verluid zeer speciale en druk bezochte evenement heel goed kunnen bekijken. Hierna kunnen we met een hopelijk goed en voldaan gevoel weer terugrijden naar Nederland.

In 2019 wordt er opnieuw een IML-wandelevenement bezocht. Dit wordt waarschijnlijk of de Tweedaagse van Wellingborough in Engeland die half mei plaats vindt of de Tweedaagse van Viborg, Denemarken, die staat eind juni op de wandelkalender. Neem voor meer informatie contact op met Henk Rutten, per mail clubreizen@wsvamicitia.nl dan wel telefonisch (0485) 455105 of (06) 14 62 49 39 of met Henk Vissers, telefoon (06) 51 81 04 44 en hou deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.