wsv Amicitia
Wandelen is gezond Clubdag 2017. Een dagje Amsterdam.
Al geruime tijd organiseert WSV Amicitia jaarlijks een clubdag. Deze dag vindt steeds plaats op de zaterdag van de Millse kermis dus in de maand september. Alle leden kunnen hier aan deelnemen.

De dag begint met een ontspannen, sportieve of creatieve activiteit. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere gebowld, geschilderd en meegedaan aan een leuke puzzelfietstocht Vooraf is er koffie of thee met iets lekkers  en erna wordt er heerlijk gegeten, een koud en warm buffet, wokken bij de Chinees of een gezellige barbecue, uiteraard met een of meerdere drankjes erbij. Hierna is er overigens voor de liefhebbers ook nog voldoende tijd om de avond op de kermis met een lekker glaasje erbij af te sluiten. 

Vorig jaar hebben we een heel mooie heuse golfclinic gehad in de glooiende bosrijke omgeving van Molenhoek in het noordelijkste puntje van Limburg en dit jaar zijn we zelfs in Amsterdam geweest. Vanaf Cuijk gingen we met ruim 30 leden liefst met de trein naar de hoofdstad waar we werden opgewacht door onze gids, woonachtig in Amsterdam maar vooral tevens lid van onze vereniging. 

Eerst was er tijd voor inderdaad koffie of thee met gebak in het prachtige oude cafe-restaurant van het Centraal Station. Hierna gingen we te voet naar het centrum waar we aan boord gingen van een rondvaartboot voor een mooie tocht door de grachten, over de Amstel en het IJ. Hierbij passeerden we vele schitterende gebouwen in de binnenstad, de zo beroemde grachtengordel staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Na de boottocht werden de groepen ingedeeld voor een leuke wandelpuzzeltocht door het centrum van Amsterdam. Er moesten hierbij diverse vragen worden beantwoord en degenen die dat het beste deden mogen de clubdag van 2018 organiseren. Ondertussen was het al laat in de middag en na een “snelle hap” gingen we met de trein weer tevreden naar huis. De organisatoren worden bedankt voor deze meer dan geslaagde clubdag en wij wensen de nieuwe commissie veel succes.

Behalve een clubdag organiseren we natuurlijk diverse wandelingen en ook is er ieder jaar een clubweekend met deelname aan een vaak buitenlands wandelevenement en dat is zeer de moeite waard. Bovendien ligt er voor ieder nieuw lid een prachtig poloshirt klaar met ons clubembleem. 

Genoeg redenen dus om lid te worden van onze mooie vereniging. Kijk voor de kosten van het lidmaatschap op de betreffende pagina op deze website. Voor nadere informatie en meer kunt u terecht bij ons secretariaat, per mail secretaris@wsvamicitia.nl of per telefoon: (0485) 453751.Clubreis

Naast een clubdag organiseert WSV Amicitia ieder jaar voor alle belangstellende leden een clubreis naar een binnenlands- maar veel vaker een buitenlands wandelevenement. Behalve voor het sportieve element is er hierbij ook aandacht voor het culturele en culinaire aspect. 

In 2013 zijn we hiermee begonnen, toen werd er deelgenomen aan de internationale wandeling in Diekirch met bezoek aan het bekende kasteel van Vianden, dus allemaal in Luxemburg. Het jaar erop gingen we naar Fulda in Duitsland eveneens met een paar toeristische uitstapjes erbij. De volgende clubreis bracht ons in de prachtige UNESCO Werelderfgoed stad Brugge. Die werd uitgebreid bekeken ook vanaf het water met een rondvaart door de grachten. Tevens werd er deelgenomen aan de Tweedaagse van Vlaanderen in en om Blankenberge. In 2016 bleven we voor de verandering in eigen land. Na een bezoek aan de gezellige kaasstad Alkmaar gingen we met de veerboot naar het mooie Waddeneiland Texel. Tijdens een tocht op de Waddenzee met een heuse vissersboot werden er natuurlijk ook zeehonden gespot. 

Dit jaar waren we alweer toe aan de 5e clubreis, het eerste lustrum. Daarom is er besloten om hier iets speciaals van te maken. In plaats van met kleine busjes werd per trein de tot dusver verste bestemming aangedaan, de Zwitserse hoofdstad Bern met dezelfde status als het eerder bezochte Brugge. Ook hier werd deelgenomen aan de plaatselijke wandelingen, de Schweizerische Zweitage Mars. Deze mars staat evenals de andere bezochte meerdaagse buitenlandse wandeltochten op de kalender van de International Marching League, kortweg IML, zie hiervoor http://www.imlwalking.org Namens Nederland is hierbij (uiteraard) de Vierdaagse van Nijmegen vertegenwoordigd. 

We verblijven telkens in standaard, maar keurige hotels op basis van logies en ontbijt. Bij elke clubreis wordt er ook minstens eenmaal gezellig gezamenlijk gegeten. Ook is al er eens, waarschijnlijk niet voor het laatst, een bierbrouwerij bezocht haast vanzelfsprekend bij onze zuiderburen. België is in 2018 opnieuw de bestemming van onze clubreis en wel van woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei. Er zal worden deelgenomen aan de Driedaagse 100 kilometer van Ieper. 

Neem voor meer informatie contact op met Henk Rutten, per mail clubreizen@wsvamicitia.nl dan wel telefonisch (0485) 455105 of met Henk Vissers, telefoon (06) 51 81 04 44 en hou deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.