wsv Amicitia
Wandelen is gezond

Clubdag 2018.

Onze organisatoren Helma, Nola en Herman hebben een mooi programma in elkaar gezet.

Het valt niet mee om ieder jaar iets te verzinnen, maar ook deze keer is dit fantastisch gelukt.

We verzamelen bij ons clubhuis en daar genieten we van koffie met gebak.Vervolgens gaan we op de fiets naar de molen in St.-Hubert.

Daar stond ons een aangename verrassing te wachten. Met paard en wagen rijden we door de prachtige omgeving, die ons als wandelaars zo bekend is. Onze gids Herman vertelt mooie verhalen zodat we het e.e.a. te weten komen over de omgeving en ook het Duitse lijntje is uitvoerig besproken. Na een rit van 2 uur komen we terug in ons clubhuis 'op goede voet' en zijn we toe aan een drankje. Nola gaat ons verrassen met spelletjes die de organisatoren zelf hebben gemaakt. Zo deden we mee aan memory, woordzoeker, figuren leggen en vragen beantwoorden over alles wat we gezien hebben onderweg. Enkele spellen waren echte hersenkrakers. Na de nodige fanatieke uitspattingen kwam de uitslag.

Rond de klok van 18.00 uur konden we genieten van een vegetarische BBQ.

Namens alle leden een hartelijke dank aan de organisatoren.

Clubreis

Een memorabele reis.

De 100 km van Ieper.

Jaarlijks maken we met Amicitia onze clubreis naar een plaats met een plaatselijke wandeltocht.

Dit jaar is er gekozen voor Ieper, omdat het 100 jaar geleden is, dat er een einde kwam aan

de Grote Oorlog ( de 1 e Wereldoorlog).

We logeerden in het Square Hotel in Kortrijk, want Ieper zat in verband met de herdenking boordevol.

Een hotel met een fantastisch ontbijt, waar we elke avond even de kleine sfeervolle bar bezochten.

Behalve het wandelen was het hoogtepunt het bezoek aan de LAST POST bij de Menenpoort in Ieper.

Een indrukwekkende herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Op de eerste reisdag (woensdag 9 mei) bezochten we in West-Vleteren de Sixtus Abdij. Daarna togen we naar Ieper om het museum

“in Flanders Fields” te bezoeken. Hier kregen we door een gids gedetailleerd uitleg over de loopgravenoorlog rondom Ieper.

De tweede dag (donderdag 10 mei) starten we ’s middags om 13.00 u. vanaf de Fenixzaal te Ieper met onze wandelingen. De meesten kozen voor de 20 km. De rest voor de 30 km. Het waren prachtige wandelingen door de natuur en het veld met opvallend veel militaire begraafplaatsen. Bijzonder indrukwekkend waren de 600.000 beeldjes, die samen het Pangea verbeelden, het supercontinent. De toekomst, de Coming World, wordt in de installatie verbeeld door een groot ei, dat op barsten staat en de geboorte voorspelt van de nieuwe mens. Het is een symbool van vrede zonder ooit te vergeten.

De derde dag (vrijdag 11 mei) stonden we vroeg op om vanaf 8.00 u. te kunnen starten met wandelen. Deze dag liepen er 3 deelnemers 40 km, wat hen zelfs o.a. via het Heuvelland tot in Frankrijk voerde. Weer was er sprake van een gevarieerd landschap.

De vierde dag (zaterdag 12 mei) Alweer een prachtige dag om te wandelen met open velden, bos en zoals elke dag diverse begraafplaatsen. Onderweg was er vanaf een herdenkingsheuvel een prachtig uitzicht op Ieper.

Aan het einde van deze dag, ontvingen de 3 deelnemers, die in totaal 100 km liepen een mooie grote medaille.

Anderen kregen een iets kleiner model. Als afsluiting gingen we ’s avonds eten in restaurant “den Anker” in Ieper.

Voordat we op de vijfde dag de terugreis aanvaardden, hadden we ‘s morgens nog een zeer interessante stadswandeling (met gids) vanaf de Lakenhalle in Ieper. En tenslotte ’s middags vanaf de tribune zicht op de befaamde Kattenstoet van Ieper, welke ruim drie uur duurde.

Rond 18.00u. vertrokken de eerste deelnemers weer naar Mill.

Rest ons nog om de chauffeurs en natuurlijk de organisatoren van deze mooie reis te bedanken voor hun geweldige inzet!

Het verslag is van een deelnemer aan deze reis.

In 2019 wordt er tijdens onze clubreis opnieuw een IML-wandelevenement bezocht. Dat wordt deze keer  de Tweedaagse van Viborg in Denemarken die in het weekend van 29 en 30 juni 2019 plaats vindt.

Neem voor meer informatie contact op met Henk Rutten, per mail clubreizen@wsvamicitia.nl dan wel telefonisch (0485) 455105 of (06) 14 62 49 39 of met Henk Vissers, telefoon (06) 51 81 04 44 en hou deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.