wsv Amicitia
Wandelen is gezond

Clubdag 2017. Een dagje Amsterdam.

Al geruime tijd organiseert WSV Amicitia jaarlijks een clubdag. Deze dag vindt steeds plaats op de zaterdag van de Millse kermis dus in de maand september. Alle leden kunnen hier aan deelnemen.

De dag begint met een ontspannen, sportieve of creatieve activiteit. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere gebowld, geschilderd en meegedaan aan een leuke puzzelfietstocht Vooraf is er koffie of thee met iets lekkers  en erna wordt er heerlijk gegeten, een koud en warm buffet, wokken bij de Chinees of een gezellige barbecue, uiteraard met een of meerdere drankjes erbij. Hierna is er overigens voor de liefhebbers ook nog voldoende tijd om de avond op de kermis met een lekker glaasje erbij af te sluiten.

Vorig jaar hebben we een heel mooie heuse golfclinic gehad in de glooiende bosrijke omgeving van Molenhoek in het noordelijkste puntje van Limburg en dit jaar zijn we zelfs in Amsterdam geweest. Vanaf Cuijk gingen we met ruim 30 leden liefst met de trein naar de hoofdstad waar we werden opgewacht door onze gids, woonachtig in Amsterdam maar vooral tevens lid van onze vereniging.

Eerst was er tijd voor inderdaad koffie of thee met gebak in het prachtige oude cafe-restaurant van het Centraal Station. Hierna gingen we te voet naar het centrum waar we aan boord gingen van een rondvaartboot voor een mooie tocht door de grachten, over de Amstel en het IJ. Hierbij passeerden we vele schitterende gebouwen in de binnenstad, de zo beroemde grachtengordel staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na de boottocht werden de groepen ingedeeld voor een leuke wandelpuzzeltocht door het centrum van Amsterdam. Er moesten hierbij diverse vragen worden beantwoord en degenen die dat het beste deden mogen de clubdag van 2018 organiseren. Ondertussen was het al laat in de middag en na een “snelle hap” gingen we met de trein weer tevreden naar huis. De organisatoren worden bedankt voor deze meer dan geslaagde clubdag en wij wensen de nieuwe commissie veel succes.

Behalve een clubdag organiseren we natuurlijk diverse wandelingen en ook is er ieder jaar een clubweekend met deelname aan een vaak buitenlands wandelevenement en dat is zeer de moeite waard. Bovendien ligt er voor ieder nieuw lid een prachtig poloshirt klaar met ons clubembleem.

Genoeg redenen dus om lid te worden van onze mooie vereniging. Kijk voor de kosten van het lidmaatschap op de betreffende pagina op deze website. Voor nadere informatie en meer kunt u terecht bij ons secretariaat, per mail secretaris@wsvamicitia.nl of per telefoon: (0485) 453751.

Clubreis

Een memorabele reis.

De 100 km van Ieper.

Jaarlijks maken we met Amicitia onze clubreis naar een plaats met een plaatselijke wandeltocht.

Dit jaar is er gekozen voor Ieper, omdat het 100 jaar geleden is, dat er een einde kwam aan

de Grote Oorlog ( de 1 e Wereldoorlog).

We logeerden in het Square Hotel in Kortrijk, want Ieper zat in verband met de herdenking boordevol.

Een hotel met een fantastisch ontbijt, waar we elke avond even de kleine sfeervolle bar bezochten.

Behalve het wandelen was het hoogtepunt het bezoek aan de LAST POST bij de Menenpoort in Ieper.

Een indrukwekkende herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Op de eerste reisdag (woensdag 9 mei) bezochten we in West-Vleteren de Sixtus Abdij. Daarna togen we naar Ieper om het museum

“in Flanders Fields” te bezoeken. Hier kregen we door een gids gedetailleerd uitleg over de loopgravenoorlog rondom Ieper.

De tweede dag (donderdag 10 mei) starten we ’s middags om 13.00 u. vanaf de Fenixzaal te Ieper met onze wandelingen. De meesten kozen voor de 20 km. De rest voor de 30 km. Het waren prachtige wandelingen door de natuur en het veld met opvallend veel militaire begraafplaatsen. Bijzonder indrukwekkend waren de 600.000 beeldjes, die samen het Pangea verbeelden, het supercontinent. De toekomst, de Coming World, wordt in de installatie verbeeld door een groot ei, dat op barsten staat en de geboorte voorspelt van de nieuwe mens. Het is een symbool van vrede zonder ooit te vergeten.

De derde dag (vrijdag 11 mei) stonden we vroeg op om vanaf 8.00 u. te kunnen starten met wandelen. Deze dag liepen er 3 deelnemers 40 km, wat hen zelfs o.a. via het Heuvelland tot in Frankrijk voerde. Weer was er sprake van een gevarieerd landschap.

De vierde dag (zaterdag 12 mei) Alweer een prachtige dag om te wandelen met open velden, bos en zoals elke dag diverse begraafplaatsen. Onderweg was er vanaf een herdenkingsheuvel een prachtig uitzicht op Ieper.

Aan het einde van deze dag, ontvingen de 3 deelnemers, die in totaal 100 km liepen een mooie grote medaille.

Anderen kregen een iets kleiner model. Als afsluiting gingen we ’s avonds eten in restaurant “den Anker” in Ieper.

Voordat we op de vijfde dag de terugreis aanvaardden, hadden we ‘s morgens nog een zeer interessante stadswandeling (met gids) vanaf de Lakenhalle in Ieper. En tenslotte ’s middags vanaf de tribune zicht op de befaamde Kattenstoet van Ieper, welke ruim drie uur duurde.

Rond 18.00u. vertrokken de eerste deelnemers weer naar Mill.

Rest ons nog om de chauffeurs en natuurlijk de organisatoren van deze mooie reis te bedanken voor hun geweldige inzet!

Een van de deelnemers aan deze reis.