wsv Amicitia
Wandelen is gezond

Oefenen voor de Wandel Vierdaagse van Nijmegen!

Hoort u ook bij het grote legioen wandelaars dat mee doet aan de vierdaagse? Of loopt u graag een wandeltocht, dan krijgt u nu de kans om in Mill te trainen, wandelsport vereniging Amicitia organiseert diverse wandelingen. Te beginnen op zondag 9 juni met de Millse Mars, deze gaat voor de 62e keer van start. U kunt kiezen voor de volgende afstanden 5-10-15-20-30-42 en 50 kilometer. Vanaf 7.00 uur kunt u vanaf ons clubhuis Op Goede Voet aan de Sportweg 13 in Mill vertrekken. Tot 12.30 uur kunt u inschrijven, dan alleen nog voor de kortere afstanden.

De start locatie is te bereiken via de doorgaande weg Mill -Wanroij. uw auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van uitvaarthuis Annora aan de Wanroijseweg 42 te Mill, verzoek om alleen achter de ijzeren poort te parkeren en het terrein netjes achter te laten.

Nog meer oefenen kan ongeveer een week later met de Avondvierdaagse van 18 tot en met 21 juni. Deze wordt inmiddels voor de vijfde keer gehouden en u kunt 5-10 of 15 kilometer lopen door de mooie omgeving van alle kerkdorpen in de gemeente Mill en St. Hubert. We starten op 18 juni in Wilbertoord, daarna volgen Sint Hubert, Langenboom en Mill. Starttijd tussen 17.00 en 19.00 uur. Tevens is er dit jaar een sponsorloop aan gekoppeld voor de gezamenlijke jeugdopleiding van de muziekverenigingen uit Langenboom, Mill en Sint Hubert. Het thema van de Avondvierdaagse dit jaar is dan ook “Op de bres voor muziekles en Wandel mee” we begroeten u graag bij een van onze wandelingen! Voor meer informatie zie onze website: www.wsvamicitia.nlGeslaagde WSV Amicitia Jubileumtocht

 Zondag 14 april werd het zestig jarig bestaan van Wandelsportvereniging Amicitia gevierd met een speciale wandeltocht. Er was veel animo om mee te doen. Meer dan 500 mensen liepen mee, waaronder ook wethouder Erik van Daal, die Amicitia namens het gemeentebestuur feliciteerde met het jubileum.

 De wandelroutes liepen langs diverse paden die de hoogtepunten van de mooie omgeving van Mill laten zien. Er waren voor de deelnemers tijdens de wandeling allerlei extra ’s georganiseerd. Zo kwamen de wandelaars langs bij Boert Bewust-boer Hans Vermeulen in Sint Hubert. Hier werd getrakteerd op allerlei zuivelproducten via de ZLTO. Ook de gebroeders Delpeut uit Langenboom waren zo vriendelijk om ons paprika’s te doneren. Op het terras naast het clubhuis van Amicitia stond een kraam van Gooimeer Bierbrouwerij met speciaalbieren, een foodtruck van Ben & Toon food was aanwezig voor een warme hap. Dweilorkest Moizat verblijde ons met hun aanwezigheid en een mooi stukje muziek. De wandelaars complimenteerden ons met de uitgezette tochten en de verzorging onderweg.

 Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de publicaties in de Neije krant, donaties van Albert Heijn, Verbruggen en bovengenoemde ondernemers, waarvoor onze hartelijke dank. Ook danken wij de families waarbij we onze rustplaatsen mochten inrichten en onze leden die zich extra hebben ingezet om er een geslaagde dag van te maken.

©Foto Monique v Erkelens

 

Zilveren speld wandelbond KWBN voor Walter van Erkelens    Op woensdag 13 maart werd tijdens de jaarvergadering van Wandelsportvereniging Amicitia in Mill, voorzitter Walter van Erkelens in het zonnetje gezet omdat hij al 60 jaar lid is van Amicitia en inmiddels al 40 jaar actief is in het bestuur van de vereniging. Als dank voor zijn intensieve betrokkenheid bij WSV Amicitia werd hij door de landelijke wandelbond KWBN onderscheiden met de Zilveren verenigingsspeld.  

   Walter is al lid van Amicitia sinds de oprichting van de wandelsportvereniging 60 jaar geleden. Van 1979 tot 2014 was hij secretaris van de vereniging en vanaf 2014 tot heden is hij de voorzitter van Amicitia. Al 40 jaar organiseert hij wandeltochten, beheert hij het clubhuis 'Op Goede Voet' en verzorgt hij verenigingsleden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Bij dit alles heeft hij veel aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking.    
   Kortom, een actieve verenigingsbestuurder waar de vereniging op kan bouwen
en waar KWBN veel waardering voor heeft. En niet alleen KWBN maar zeker ook
   de leden van Amicitia, als blijk van waardering ontving hij van hen dan ook een herinneringsbord. Walter was hierdoor compleet verrast.    
   Ook de leden werden niet vergeten, voor hen is er een nieuw wandelshirt, een pen met inscriptie en een persoonlijke ledenpas van Amicitia.    
   Op 14 april organiseert Amicitia een jubileumwandeltocht vanuit clubhuis Op Goede Voet aan de Sportweg 13 in Mill. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze mooie wandeling.           ©Foto`s Toon WillemsFoto's:

Voor foto's

https://nl-nl.facebook.com/pg/wandelsport/photos/?ref=page_internal