wsv Amicitia
Wandelen is gezond

Opbrengst Rabo club support
Wandel mee  !!

Vanaf 19 september organiseert Amicitia wederom een speciale actie. In deze actieperiode kunt u vrijblijvend en gratis kennis maken met onze groepswandelingen. Hoe werkt het? De eerste keer mag iedereen om kennis te maken gratis deelnemen aan de wandeling. Wilt u daarna vaker meedoen? Dan kunt u voor € 12,50 een winter passe-partout kopen waarmee u mee kan wandelen op de donderdagavonden, ruim een half jaar lang tot 26 maart 2020. Ook kunt u hiermee vier keer deelnemen aan de grotere winterwandelingen op de zondagen 24 november, 22 december, 5 januari en 22 februari. U kunt uiteraard ook lid worden van Wandelsportvereniging Amicitia. Dit kan al vanaf

27,00 per jaar en dan is deelname altijd gratis.

De wandelingen zijn voor iedereen, jong en oud, goed toegankelijk. We verzamelen vanaf 19.15 op de stoep voor Myllesweerd in Mill en vertrekken om 19.30. De wandeling duurt ongeveer een uurtje. Daarna is er gelegenheid om gezellig na te praten bij Myllesweerd. Tip: Neem een felgekleurd hesje of lampje mee zodat u in het donker goed zichtbaar bent. Deelname is op eigen risico.Wandelen is gezond is. Het is een van de meest effectieve manieren om te bewegen!

Hieronder volgen 10 redenen:

  1. Je verliest gewicht (of krijgt een beter figuur) en verbetert je bloedsuikerspiegel

  2. Je krijgt meer zuurstof en het is goed voor hart en longen

  3. Het maakt je spieren en gewrichten soepeler

  4. Goed voor de stofwisseling (je darmen functioneren beter)

  5. Minder kans om ziek te worden

  6. Het geeft mentaal rust

  7. Je slaapt beter

  8. Je geheugen verbetert

  9. Nauwelijks kans op blessures

  10. Je hebt niet het idee dat je aan het sporten bent en het kost bijna niets…

Indien u meer informatie wenst, neem dan contact op via secretaris@wsvamicitia.nl of 0485-453751. Vooraf aanmelden is niet nodig. We zien u graag vanaf donderdagavond 19 september!


Geslaagde WSV Amicitia Jubileumtocht

 Zondag 14 april werd het zestig jarig bestaan van Wandelsportvereniging Amicitia gevierd met een speciale wandeltocht. Er was veel animo om mee te doen. Meer dan 500 mensen liepen mee, waaronder ook wethouder Erik van Daal, die Amicitia namens het gemeentebestuur feliciteerde met het jubileum.

 De wandelroutes liepen langs diverse paden die de hoogtepunten van de mooie omgeving van Mill laten zien. Er waren voor de deelnemers tijdens de wandeling allerlei extra ’s georganiseerd. Zo kwamen de wandelaars langs bij Boert Bewust-boer Hans Vermeulen in Sint Hubert. Hier werd getrakteerd op allerlei zuivelproducten via de ZLTO. Ook de gebroeders Delpeut uit Langenboom waren zo vriendelijk om ons paprika’s te doneren. Op het terras naast het clubhuis van Amicitia stond een kraam van Gooimeer Bierbrouwerij met speciaalbieren, een foodtruck van Ben & Toon food was aanwezig voor een warme hap. Dweilorkest Moizat verblijde ons met hun aanwezigheid en een mooi stukje muziek. De wandelaars complimenteerden ons met de uitgezette tochten en de verzorging onderweg.

 Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de publicaties in de Neije krant, donaties van Albert Heijn, Verbruggen en bovengenoemde ondernemers, waarvoor onze hartelijke dank. Ook danken wij de families waarbij we onze rustplaatsen mochten inrichten en onze leden die zich extra hebben ingezet om er een geslaagde dag van te maken.

©Foto Monique v Erkelens

 

Zilveren speld wandelbond KWBN voor Walter van Erkelens    Op woensdag 13 maart werd tijdens de jaarvergadering van Wandelsportvereniging Amicitia in Mill, voorzitter Walter van Erkelens in het zonnetje gezet omdat hij al 60 jaar lid is van Amicitia en inmiddels al 40 jaar actief is in het bestuur van de vereniging. Als dank voor zijn intensieve betrokkenheid bij WSV Amicitia werd hij door de landelijke wandelbond KWBN onderscheiden met de Zilveren verenigingsspeld.  

   Walter is al lid van Amicitia sinds de oprichting van de wandelsportvereniging 60 jaar geleden. Van 1979 tot 2014 was hij secretaris van de vereniging en vanaf 2014 tot heden is hij de voorzitter van Amicitia. Al 40 jaar organiseert hij wandeltochten, beheert hij het clubhuis 'Op Goede Voet' en verzorgt hij verenigingsleden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Bij dit alles heeft hij veel aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking.    
   Kortom, een actieve verenigingsbestuurder waar de vereniging op kan bouwen
en waar KWBN veel waardering voor heeft. En niet alleen KWBN maar zeker ook
   de leden van Amicitia, als blijk van waardering ontving hij van hen dan ook een herinneringsbord. Walter was hierdoor compleet verrast.    
   Ook de leden werden niet vergeten, voor hen is er een nieuw wandelshirt, een pen met inscriptie en een persoonlijke ledenpas van Amicitia.    
   Op 14 april organiseert Amicitia een jubileumwandeltocht vanuit clubhuis Op Goede Voet aan de Sportweg 13 in Mill. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze mooie wandeling.           ©Foto`s Toon WillemsFoto's:

Voor foto's

https://nl-nl.facebook.com/pg/wandelsport/photos/?ref=page_internal